Buharla Halı Nasıl Yıkanır?

Buharla Halı Nasıl Yıkanır?


Buharlı yıkama yöntemi, birçk uygulamada etkili olabildiği için sıkça başvurulan halı yıkama yöntemlerindendir. 
Aslında buharlı yıkama yönteminde halı yıkanır iken buhar değil sıcak su kullanılır. Suyun sıcaklığı genellikle 65-100 derece arasındadır. 
Yüksek sıcaklıktaki su, basınçla halıya püskürtelerek halıdaki kir parçacıklarının çözülmesini sağlar. Sonra, kir parçacıkları vakum makinesiyle çekilir ve halı yıkama makinesi içindeki hazneye hapsolur. 
Kullanılan suya ayrıca deterjan veya temizlik solüsyonu katılır.
 
Buharla yıkama, halının derinlemesine temizlenmesine yakın sonuçlar veren bir halı yıkama işlemidir. Sıcak su aynı zamanda bakterileri, mantarları ve toz akarlarını da öldürür. Böylece, buharlı halı yıkama yapıldıktan sonra halı, alerji yapan maddelerden arınmış olur. 
Buharlı yıkama yöntemini nasıl kullanacağınızla ilgiliyse, profesyonel halı yıkama firmasına danışmanız kesinlikle önerilir. Çünkü halı yıkama firmaları, halının cinsinden anlarlar ve hangi halıda kaç derece sıcak su kullanılması ile hangi halının nasıl yıkanması gerektiğini bilirler. Profesyonel halı yıkama fabrikalarında, çoğunlukla tekerlekli sıcak su püskürtme makinesi kullanılarak halı yıkanır. Kiraya verilen bularlı halı yıkama makineleri de vardır. 
Eğer nasıl olsa ben yıkarım diyor ve halı yıkamacı yerine halıyı kendiniz yıkamak istiyorsanız, kiraladığınız halı yıkama makinaları ile halıyı kendiniz temizleyebilirsiniz. 
Buharlı yıkama yönteminin maliyeti fazladır. Kiralanan halı yıkama makinası fiyatları, marka ve modele göre değişiklik göstermektedir.
 
 

Bir Profesyonel İle Çalışmak İstermisiniz ?

Uygun personel kadromuz, uzun yıllar sektör tecrübesi ve dahası için...

Hemen Bize Ulaşın.